Κοινωνική Ένταξη

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς είναι ένας γρίφος με πολλαπλούς παρονομαστές. Υγεία, δικαιώματα, απασχόληση, πολιτισμός είναι μόνο ορισμένοι από τους άξονες που καλούμαστε να αγγίξουμε για την επίτευξη ενός στόχου με τεράστιες προκλήσεις.

Ο Οργανισμός μας, με ένα ευρύ πλέγμα δράσεων στοχεύει στην πρόληψη, αντιστροφή και μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού. Απευθυνόμαστε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες για την άρση δεκάδων εμποδίων. Για εμάς, η κοινωνική ένταξη είναι μια διαρκής διαδικασία διασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους. Η πολυδιάστατη προσπάθειά μας στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που επιτρέπουν την πλήρη και ενεργή συμμετοχή κάθε μέλους της κοινωνίας σε όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στο τέλος της ημέρας, η κοινωνική ένταξη είναι το ζητούμενο μιας ισορροπημένης καθημερινότητας για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Χωρίς την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, οι άνθρωποι αυτοί είναι πιθανό να βιώσουν ζητήματα  υγείας, μοναξιάς, απομόνωσης, φτώχειας και ελλιπούς αυτοεκτίμησης. Με στόχο την ενδυνάμωση τους διασφαλίζουμε μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες ότι βρισκόμαστε «Κοντά στον Άνθρωπο», δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη.

Στέγαση

Αναδεικνύουμε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις
για την ομαλή μετάβαση νέων ανθρώπων
και άστεγων συμπολιτών μας από τους κοινωνικούς ξενώνες, τις δομές φιλοξενίας
και τις ακατάλληλες συνθήκες διαμονής.
Το "α" του ανθρώπου με το "α" της αξιοπρέπειας πρέπει να πηγαίνουν πάντα μαζί.

Κοινωνικό Ιατρείο

Δραστηριοποιούμαστε με στόχο τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας στο Δήμο Κέρκυρας.
Το Κοινωνικό μας Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία προάσπισης του θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος της υγείας.

Νομική Συμβουλευτική

Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων για που απασχολούν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού και να πραγματοποιήσουν ραντεβού με τη νομική μας υπηρεσία κατόπιν ραντεβού.

Κέντρο Συμβουλευτικής

H πρωτοβουλία εστιάζει στην ανάδειξη επαγγελματικής συμβουλευτικής σε ανέργους, και άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Παράλληλα δημιουργούμε ένα δίχτυ προστασίας με μια σειρά από επιπλέον παροχές που μπορούν να φανούν χρήσιμες κατά τη διεκδίκηση μιας θέσης απασχόλησης. Το βιογραφικό σημείωμα, οι τεχνικές εύρεσης εργασίας, η ώρα της συνέντευξης και ακόμα πολλά άλλα.

Αιμοδοσία

Ο Οργανισμός μας έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία «Δεσμοί Αίματος» μέσω της οποίας
έχει προσφέρει πάνω από 200 φιάλες αίμα
σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Κάθε μέρα συνάνθρωποί μας, χρειάζονται αίμα.
Η αιμοδοσία αποτελεί στάση ζωής.
Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας.
Αφιερώστε πέντε λεπτά από το χρόνο σας, αξίζει!

Πολιτισμός

Μέσα από την ενεργή συμμετοχή ευάλωτων κοινωνικά συνανθρώπων μας σε δράσεις πολιτισμού επιχειρούμε να τους εμπνεύσουμε να τους κινητοποιήσουμε και να τους προσκαλέσουμε να εξερευνήσουν κομμάτια του εαυτού του. Με ένα ευρύ πλέγμα δράσεων μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε την αυτοπεποίθησή τους, τον αυτοσεβασμό τους και να τους προσφέρουμε ευκαιρίες ακόμη και για μια νέα οπτική ζωής.
Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης