Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

Η θεατρική ομάδα αστέγων της Equal Society στον θερινό κινηματογράφο Αλέκος Χρυσοστομίδης στο Κερατσίνι για καλό σκοπό

Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο πλαίσιο του νεοσύστατου θεσμού του «Πάρκο-Θέατρο» θα φιλοξενήσει την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 21:00 τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society με την παράσταση «Περάστε κόσμε».

Με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση τα μέλη της ομάδας ξετυλίγουν τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζοντας τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει τρόφιμα για τη στήριξη του κοινωνικού συσσιτίου «Ανθρώπων Γεύματα» του Οργανισμού.

Λίγα λόγια για το έργο:

Περαστικοί είμαστε όλοι!

Και στο πέρασμά μας, αναρωτιόμαστε τι είμαστε.

Μάλλον αυτά που έχουμε κάνει και αυτά που έχουμε σκεφτεί.

Έχουμε λοιπόν την ανάγκη να μιλήσουμε για όλα αυτά, ή τέλος πάντων, για αυτά που μας απασχολούν περισσότερο, γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει έξω από την κοινωνία χωρίς την επικοινωνία με τους συνανθρώπους του.

 Συχνά ωστόσο, η φιλοσοφική σκέψη έτεινε να υπογραμμίζει τη μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τα κείμενα της παράστασης παρουσιάζουν τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη μας,  με χιούμορ αλλά και με φιλοσοφική διάθεση παραθέτοντας τα στερεότυπα που έχουμε ως κοινωνία και που αρκετές φορές τα συντηρούμε στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρεστοί, πάντα σε συνάρτηση με το προσωπικό υπόβαθρο, τις διαφορετικές εμπειρίες και καταβολές μας.

Και τελικά τι αξίζει να υπερασπιζόμαστε;

Από τη μια ο μεγάλος ισοπεδωτής  ο θάνατος, από την άλλη η έντονη αγάπη για ζωή και κάπου στη μέση περπατάει η ανάγκη μας να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.

Γι αυτό, περάστε κόσμε! 

Παίζουν: Χρήστος Ζαββός, Νίκος Μακρής, Θεοδώρα Μπελέρη, Χριστόφορος Παπαντάκος, Ορθοδοξία Σκούρα

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Δορλής

 

Λίγα λόγια για τη  «Walkabout»:

Η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» της Equal Society αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα από συμπολίτες μας που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Κάθε μέρα τα μέλη της στην προσπάθεια τους να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους επιχειρούν μέσα από θεατρικές τεχνικές να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να κινητοποιηθούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Σε κάθε τους παράσταση μας υπενθυμίζουν ότι η αδυναμία μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη παραδίδοντας μαθήματα θέλησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Για ακόμη μια φορά σας θέλουμε συνοδοιπόρους στην προσπάθεια αυτή.

Πληροφορίες:

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21:00 στο cine ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ (Αμφιάλη - πάρκο Σελεπίτσαρι), Κερατσίνι.

Είσοδος ελεύθερη κρατήσεις θέσεων: https://www.eventora.com/el/Events/parastash-peraste-kosme-apo-th?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1ZTBmPIFRSro0hAzvtMC9YYcVhCNhMHiP35Z6IkolNobNRISuJry8-GhQ_aem_u2_0IsMChl-dbng0PbT0cw 

Αντί εισιτηρίου: Τρόφιμα για τη στήριξη της δομής κοινωνικού συσσιτίου «Ανθρώπων Γεύματα» της  Equal Society. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 211 7051841 και Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://fb.me/e/26t0IYiAs