Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

"Παράσταση" όλα τα υπέροχα πράγματα από την θεατρική ομάδα αστέγων walkabout

yperoxa pragmata

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout πραγματοποίησε την πρώτη της παράσταση για φέτος με τίτλο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» του Duncan MacMillan & Jonny Donahoe, στο θέατρο Σταθμός. Τα μέλη της θεατρικής ομάδας, έδωσαν όλη τους την ενέργεια για να μας παρουσιάσουν ένα έργο που άγγιζε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα, αυτό της κατάθλιψης. Παρά την έλλειψη της κοινώς εννοούμενης «κανονικότητας» στην καθημερινή ζωή αυτών των ανθρώπων, η ανάγκη τους για δημιουργικότητα δεν εξασθένησε, τουναντίον… ανάβλυζε!

Μέσα από τη ματιά του σκηνοθέτη Παναγιώτη Δορλή και με αυτό το εξαιρετικά ψυχωφελές κείμενο, μεταφερθήκαμε με τρυφερότητα στην αγωνία των παιδιών που, με την αθωότητα που τα διακρίνει, προσπάθησαν να απομονώσουν την αμηχανία που προκαλεί αυτή η ψυχική νόσος και να προτείνουν έναν αισιόδοξο τρόπο για να ζεις τη ζωή. Ως ενήλικες, μας διηγήθηκαν την ιστορία της μαμάς τους που δυσκολευόταν να είναι ευτυχισμένη και το πως τότε, πριν αρκετά χρόνια, είχαν ξεκινήσει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζεις, για να την βοηθήσουν.

Το έργο χωρίς σοβαροφάνειες αλλά με τρόπο ευαίσθητο και ταυτόχρονα με χιούμορ, υποστηρίζει πως όταν ξεπεράσουμε το φόβο της έκθεσης, μπορούμε να δούμε και να συζητήσουμε, τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε.

Στην θεατρική παράσταση, που χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Equal Society, κος Σπύρος Φρεμεντίτης, μας τίμησαν με την παρουσία τους η ηθοποιός κυρία Άννα Φόνσου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, κα Κατερίνα Γκαγκάκη καθώς και η γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, κα Πόπη Γιαννοπούλου. Φυσικά δεν λείπατε όλοι εσείς που γνωρίζετε και πιστεύετε στις δυνάμεις της θεατρικής ομάδας αστέγων και τους δίνετε δύναμη να συνεχίζουν την προσπάθειά τους!

Ευχαριστούμε πολύ το EVENTORA που μας προσφέρει σε κάθε παράσταση δωρεάν την εφαρμογή του για την κράτηση τω εισιτηρίων της παράστασης καθώς και την εταιρία Coca Cola Hellenic που μας προσέφερε τα αναψυκτικά, τους χυμούς και τα νερά με το πέρας της παράστασης. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ δίνουμε στο εστιατόριο «Στροφή» που με χαρά μας παρείχε δωρεάν δείπνο για τα μέλη της θεατρικής μας ομάδας για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση μίας δημιουργικής περιόδου!

Λίγα Λόγια για τη θεατρική ομάδα Walkabout της Equal Society

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society αποτελεί τη μοναδική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα από συμπολίτες μας που οι συγκυρίες τους οδήγησαν στην αστεγία και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Κάθε ημέρα μέσα από τη δραματοθεραπεία, την καθημερινή συνεργασία που απαιτείται στις πρόβες και τη διαρκή έκθεση που προϋποθέτει το Θέατρο, τα μέλη της θεατρικής ομάδας, προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή τους και να επιστρέψουν σε αυτό που εμείς ονομάζουμε κανονικότητα. Με προβλήματα βαριά στις πλάτες τους και όμως τα καταφέρνουν. Με τις δυσκολίες τους, αλλά συνεχίζουν να αντιμάχονται, αρνούμενοι να επιτρέψουν στη λέξη άστεγος να τους προσδιορίσει.