Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

Μόλλυ Σουήνυ

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, αλλά άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το φάσμα της αστεγίας. Βρήκαν τη δύναμη και ανέβηκαν στη σκηνή του θεάτρου «ΣΤΑΘΜΟΣ» προσφέροντας στους θεατές ένα ταξίδι συναισθημάτων κερδίζοντας το χειροκρότημα τους.

Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των επαγγελματιών, αλλά και εθελοντών του Οργανισμού μας υποστηρίχθηκαν ψυχοκοινωνικά, κινητοποιήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν και μέσω της δραματοθεραπείας πάτησαν γερά στο θεατρικό σανίδι, αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθηση τους και μέσα από μια ευκαιρία επανένταξης τους προσφέρθηκε μια νέα οπτική ζωής.

Η παράσταση, ήταν ένα ατμοσφαιρικό πέρασμα από το σκοτάδι στο φως. Η αστεγία άλλωστε είναι ακριβώς αυτό. Ένας διαρκής αγώνας επαναπροσδιορισμού. Η Ορθοδοξία, ο Χρήστος, ο Χριστόφορος, η Θεοδώρα, η Δήμητρα και η Μαρία, ανέδειξαν το σεβασμό στη διαφορετικότητα και έκαναν μια δήλωση αποδοχής. Όπως η πρωταγωνίστρια του έργου. Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της. Ο περίγυρός της όμως αντιδρά. Τα "θέλω" της δεν εισακούονται και την παρακινούν σε μια απόφαση ζωής να ξαναβρεί το φως της. Ίσως τελικά δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ, τυφλοί να ήταν όλοι οι άλλοι. Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά ανέφεραν και οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης, «η ιστορία της Μόλλυ είναι η προσωπική ιστορία όλων μας. Μια διαδρομή με χαρές, προβληματισμούς, χαμόγελα και δυσκολίες. Μια ωδή για τον προσωπικό αγώνα του καθενός».

Στο τέλος της παράστασης ο Οργανισμός μας και τα μέλη της θεατρικής ομάδας τίμησαν τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, για την υποστήριξη του καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της τεράστιας προσπάθειας, που πήρε σάρκα και οστά μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι «ο πολιτισμός αποτελεί αναμφίβολα μια μοναδική μορφή επανένταξης και αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στην Equal Society και στην θεατρική της ομάδα, που παρέδωσαν σ' όλους μας μαθήματα ζωής».

Τιμήθηκε επίσης και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης για τη συνεχή υποστήριξη της θεατρικής ομάδας αλλά και εν γένει για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι "αυτή ακριβώς τη δυναμική εξέλιξη αυτών των ανθρώπων θαυμάσαμε σήμερα".

Η Equal Society θα συνεχίσει να στηρίζει τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας με τις κοινωνικές της δομές αλλά και ουσιαστικές δράσεις πεδίου. Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζει μια σειρά από επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε άστεγους συνανθρώπους μας και τοξικοεξαρτώμενους με στόχο να διαμορφώσει ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη.