Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας

Ο Δικαιούχος Φορέας «Equal Society-Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών» στο πλαίσιο της Πράξης «Δήμος Κέρκυρας – Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» (Κωδικός ΟΠΣ : 5002598) που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014 – 2020», αναπτύσσει το πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία 2020 - 2023».

Η πρωτοβουλία προσφέρει τη δυνατότητα σε άστεγους, άπορους συμπολίτες μας που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και ανθρώπους επαπειλούμενους με αστεγία, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής εξασφαλίζοντάς τους την ενοικίαση τεσσάρων μικρών διαμερισμάτων για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών στα οποία είναι δυνατή η κάλυψη δαπανών στέγασης (ενοίκιο και τυχόν πάγιες λειτουργικές δαπάνες).

Α. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι ωφελούμενοι:

1.Είναι δημότες ή/και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

2.Έχουν εγγραφεί στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων του Οργανισμού

3.Δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία που να τους επιτρέπει να κατοικούν σε αυτή

4.Δεν συμμετέχουν σε ενεργό, αντίστοιχο, πρόγραμμα στέγασης

Β. Επιλογή ωφελούμενων

Μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, θα πραγματοποιηθεί επιλογή των ωφελούμενων με σχετική διαδικασία μοριοδότησης η οποία θα υλοποιηθεί από σχετική επιτροπή εξέτασης/ελέγχου και θα επικυρωθεί από το Δ.Σ. το Οργανισμού, Equal Society.

Ειδικότερα, η μοριοδότηση των κριτηρίων θα προκύψει ως εξής από τα κάτωθι κριτήρια: 

Καθεστώς αστεγίας

Βαρύτητα *10

Κατάσταση δρόμου: 50 μόρια Επαπειλούμενη αστεγία: 40 μόρια
Πιστοποιημένη αναπηρία Μεγαλύτερη του 67% : 50 μόρια Μικρότερη του 67% : 40 μόρια
Οικογενειακή κατάσταση Μονογονεική οικογένεια: 30 μόρια 15 μόρια επιπλέον ανά τέκνο
Ανεργία Μακροχρόνια άνεργος (πάνω από 12 μήνες): 50 μόρια Βραχυχρόνια άνεργος: 40 μόρια
Συνέντευξη όπου παρουσιάζεται η επείγουσα ανάγκη Βαρύτητα *10

Έως 100 μόρια

 

Γ. Απαραίτητες προϋποθέσεις & πληροφορίες

Το μηνιαίο μίσθωμα αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη. Αντίστοιχα, επιλέξιμες είναι οι δαπάνες πάγιων εξόδων / κοινωφελών οργανισμών που αφορούν, ενδεικτικά, στην ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, υγραέριο, έξοδα και καύσιμα κεντρικής θέρμανσης, δημοτικά ή κοινοτικά τέλη/ φόροι της μισθωμένης κατοικίας.

Επιπλέον στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται οι οικοσυσκευές και η αναγκαία επίπλωση έως του ποσού των 1500.00 ευρώ για κάθε κατοικία εφόσον η οικεία δεν είναι επιπλωμένη. Οι λογαριασμοί θα αποπληρώνονται στους παρόχους των υπηρεσιών από τον δικαιούχο της πράξης.

Το μίσθωμα των διαμερισμάτων (κατοικίας) θα καταβάλλεται από τον δικαιούχο απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου σε λογαριασμό τραπέζης που αυτός θα υποδείξει.

Ο ωφελούμενος και τα μέλη της οικογένειάς του οφείλουν να συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Οργανισμού στο πλαίσιο της συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την ομαλή κοινωνική και εργασιακή τους επανένταξη.

Η χρονική διάρκεια παροχής της στεγαστικής συνδρομής ορίζεται από τον φορέα υλοποίησης της Πράξης.

Κάθε ωφελούμενος αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη της καθημερινής ζωής της οικογένειάς του, ιδιαίτερα των ανήλικων μελών της.

Δ. Υποβολή αιτήσεων

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ωφελούμενους είναι εφικτή από 21.06.2021 έως και 02.07.2021. Ο Δικαιούχος, διατηρεί το δικαίωμα παράτασης της ως άνω αναφερόμενης ημερομηνία.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν στο Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Κέρκυρας, Σολωμού 11, Σπηλιά, 49 100 Κέρκυρα, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τις 09:00 έως τις 17:00.

Η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα γίνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www.equalsociety.gr. Οι ωφελούμενοι είναι δυνατόν να ασκήσουν ένσταση κατά του ανωτέρω πίνακα εντός τριών (3) εργασίμων ημερών από τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων. Μετά την διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων, θα αναρτηθεί Οριστικός Πίνακας Κατάταξης των ωφελούμενων και επιλαχόντων στην ηλεκτρονική διεύθυνση:www.equalsociety.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Κέρκυρας στο τηλέφωνο 2661081855 και στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 

Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να την βρείτε εδώ.

 

espa ionio