Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

 • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
 • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
 • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
 • Μπαχάρια Γλυκά
 • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
 • Είδη προσωπικής υγιεινής
 • Καθαριστικά
 • Χρηματική δωρεά

Κοινωνικό Συσσίτιο στον Δήμο Λευκάδας

Στόχος της Δομής

Το Κοινωνικό Συσσίτιο στον Δήμο Λευκάδας που υλοποιείται από τον Οργανισμό μας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης φιλοξενεί καθημερινά περισσότερους από 100 επισκέπτες προσφέροντας ποιοτικά και θρεπτικά γεύματα σε έναν φιλόξενο χώρο. Βασικός στόχος λειτουργίας της Δομής είναι η αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος παράλληλα, όμως, με την υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των επισκεπτών της.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Από την αρχή της λειτουργίας της δομής προτεραιότητα μας ήταν η ολιστική στήριξη των επισκεπτών. Έτσι, παρέχουμε:

 • Μεσημεριανό πλήρες γεύμα

 • Ψυχοκοινωνική Φροντίδα & Ενδυνάμωση

 • Σύνταξη Βιογραφικού

 • Εύρεση Εργασίας – Διασύνδεση με τοπικές επιχειρήσεις

 • Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης

 • Υποτροφίες - Εκπαιδευτική Στήριξη Παιδιών/Εφήβων

 • Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης

 • Επαγγελματική Επανένταξη

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Συσσιτίου είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά τα οποία διαμένουν στον Δήμο Λευκάδας και βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων αλλά και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούµενοι του ΤΕΒΑ, άτοµα µε πολύ χαµηλό ή/και μηδενικό ετήσιο εισόδηµα, νόμιμα διαμένοντες πολίτες 3ων χωρών ή ανιθαγενείς και αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Βασικά δικαιολογητικά εγγραφής

Προκειμένου να ενταχθεί στο Κοινωνικό Συσσίτιο στον Δήμο Λευκάδας, ο επισκέπτης καλείται να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου

2. Φωτοτυπία λογαριασμού ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή μισθωτήριο ή βεβαίωση αστεγίας

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

4. Πρόσφατο εκκαθαριστικό

5. Βεβαίωση ΑΜΚΑ

Τα πρόσθετα δικαιολογητικά εξετάζονται και ανά περίπτωση επισκέπτη.

Χορηγίες προσφοράς

Η κοινωνική προσφορά είναι μια έννοια που δένει τους ανθρώπους. Αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, ωστόσο επιθυμείτε να συμβάλετε στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα πιο χρήσιμα προϊόντα προσφοράς: Τρόφιμα μακράς διαρκείας (μπισκότα, κονσέρβες, μαρμελάδες, μέλι, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, γάλα μακράς διάρκειας) χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, χάρτινα τραπεζομάντηλα, μωρομάντηλα, σαπούνι χεριών, σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά.

Δες εδώ πως μπορείς να βοηθήσεις

Δράσεις κοινωνικής επανένταξης

Οι πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται από την ομάδα της Δομής έχουν σαν κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επισκεπτών και του ευρύτερου κοινού.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Δομής, εργαζόμενοι και εθελοντές πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις street work, ημερίδες και σεμινάρια συμβουλευτικής με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της Δομής και του κοινού της Λευκάδας για ζητήματα που τους απασχολούν όπως επιδόματα, ασφαλιστικά και άλλα.

Παράλληλα κάθε χρόνο προσφέρονται Υποτροφίες για την εκμάθηση ξένων γλωσσών σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Γίνε εθελοντής

Ο εθελοντισμός αποτελεί πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Είναι στάση ζωής που βοηθάει τη βελτίωση των συνθηκών στο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και τον εθελοντή ως άτομο. Εάν λοιπόν ενδιαφέρεσαι να προσφέρεις το χρόνο σου στο Κοινωνικό Συσσίτιο Δήμου Λευκάδας τότε συμπλήρωσε την αίτησή σου. Ο εθελοντής μπορεί να συμβάλει είτε στην πρακτική διαδικασία της παροχής τροφής (σερβίρισμα και ακολούθως καθαρισμός) είτε σε πιο οργανωτικές θέσεις όπως η εξεύρεση χορηγιών ή/και ο σχεδιασμός/συντονισμός δημιουργικών δράσεων.

Γιατί ο κόσμος σε χρειάζεται!

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γουλιέλμου Δαίρπφελδ & Δημητρίου Βερροιώτη

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 17:00

Τηλέφωνο: 26450 22578

  Διάρκεια Έργου: 2017 - Σήμερα | Πηγή Χρηματοδότησης: ΕΣΠΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ