Accessibility Tools

Skip to main content
 (+30)2117051841     info@equalsociety.gr

Η προσφορά σας στην Equal Society αποτελεί μια έμπρακτη βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ένα αύριο με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας χρειάζονται βοήθεια. Όλοι καλούμαστε να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης ως ομπρέλα και να διαθέσουμε το περίσσευμά μας για τον διπλανό μας.

Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας προσφέροντας:

  • Κονσέρβες Ξηρά τροφή
  • Τρόφιμα-είδη μεγάλης διάρκειας σε βαζάκια
  • Αλεύρι Καφές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ
  • Μπαχάρια Γλυκά
  • Φάρμακα πρώτης ανάγκης
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Καθαριστικά
  • Χρηματική δωρεά

Μία (1) υποτροφία για το Π.Μ.Σ. «Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)»

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων – Product Design and Manufacturing (ProDes)»


To Π.Μ.Σ. έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας με το Φ.Ε.Κ. 4479/9-10-2018.
Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η μετεκπαίδευση των φοιτητών και η εξειδίκευσή τους στα αντικείμενα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σχεδίαση και Παραγωγή Προϊόντων - Product Design and Manufacturing», καθώς και η διεξαγωγή βασικής και εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας με στόχο τη συμβολή των αποφοίτων του στην οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξης της χώρας.


Απαιτούμενα προσόντα για την εισαγωγή στο Π.Μ.Σ.:
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί διπλωματούχοι/πτυχιούχοι Πολυτεχνικών Σχολών και Σχολών Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Α.Σ.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής, συναφούς γνωστικού αντικειμένου με αυτό του Π.Μ.Σ.


Διάρκεια Προγράμματος & E.C.T.S.:
Στο Π.Μ.Σ., η διάρκεια φοίτησης είναι:
• δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα, για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και 
• τέσσερα (4) για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.
Η επιλογή της πλήρους ή μερικής φοίτησης, καθώς και η σχετική δεσμευτική δήλωση, γίνεται κατά την υποβολή της αίτησης.

Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (E.C.T.S.), που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, ανέρχονται στις εβδομήντα πέντε (75).

Εισαγωγή Φοιτητών:
Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. ορίζεται κάθε ακαδημαϊκό έτος από τη Συνέλευση του Τμήματος με ανώτερο όριο τα τριάντα (30) άτομα ανά έτος. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος, μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε.), η οποία θα συνεκτιμά τα βιογραφικά στοιχεία καθώς και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους, όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με την ειδίκευση μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής εργασίας, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), η επαγγελματική εμπειρία και οι συστατικές επιστολές.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή σας στη διαδικασία επιλογής είναι η συμπλήρωση της ακαδημαϊκής αίτησης και η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://e-graduate.tuc.gr/ 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων προσφέρεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία και με δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι φοιτητές που θα παρακολουθούν εξ αποστάσεως θα πρέπει να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία σε διδασκαλία και εργαστήρια διάρκειας μίας εβδομάδας (στην αρχή του εαρινού εξαμήνου – για συγκεκριμένα μαθήματα), σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.
Η επιλογή των φοιτητών σε κάθε ειδίκευση γίνεται από τη Συνέλευση της Σχολής μετά από εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής του Π.Μ.Σ. Για την επιλογή αξιολογούνται και συνεκτιμούνται τα βιογραφικά στοιχεία καθώς και κάθε πληροφορία που θα υποβάλλεται από τους υποψηφίους όπως οι βαθμοί πτυχίου/διπλώματος και συγγενικών με την ειδίκευση μαθημάτων και διπλωματικής/πτυχιακής, η ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις, συνέδρια, ερευνητικά προγράμματα), η επαγγελματική εμπειρία, οι συστατικές επιστολές.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε στις ιστοσελίδες του Προγράμματος www.prodes.pem.tuc.gr είτε στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.:
κα Λουκία Παπαδάκη
Τηλ. +30 28210 37161
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1/6/2023 – 28/8/2023
 

Προκειμένου να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για την παραπάνω υποτροφία, παρακαλώ όπως συμπληρώσετε την αίτηση του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» Κάνε την αίτησή σου τώρα!

Χορηγοί Επικοινωνίας