Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

 • Στόχος της Δομής

  Εργαζόμενοι και εθελοντές του Οργανισμού μας στηρίζουν το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 αστέγους.

  Στο Κέντρο Αστέγων λειτουργεί Κέντρο Ημέρας, Υπνωτήριο και Ξενώνας. Στο Κέντρο Ημέρας, που διαθέτει λουτρά και πλυντήρια, οι άστεγοι μπορούν να πλύνουν τα ρούχα τους και να κάνουν ατομικό λουτρό. Υπάρχουν χώροι φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων και χώροι όπου μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο, να παρακολουθήσουν τηλεόραση αλλά και να φάνε. Στο Υπνωτήριο οι άστεγοι μπορούν να καταφύγουν για να κοιμηθούν, ενώ στον Ξενώνα μπορούν να μένουν για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο, προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία.

  Στόχος της Δομής είναι οι άνθρωποι που θα ενταχθούν σε αυτή να ισορροπήσουν ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά, ώστε να «επιστρέψουν» στην κοινωνία.

 • Ωφελούμενοι
 • Βασικά δικαιολογητικά εγγραφής

  Προκειμένου να ενταχθεί στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, ο ενδιαφερόμενος καλείται να προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  1. Φωτοτυπία ταυτότητας
  2. Βεβαίωση ΑΦΜ
  3. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  4. Αποτελέσματα διαγνωστικού τεστ που να πιστοποιεί ότι δεν είναι θετικός στο COVID-19
  5. Να μην είναι αιτών ασύλου
  Τα πρόσθετα δικαιολογητικά εξετάζονται και ανά περίπτωση επισκέπτη.

 • Δανειστική Βιβλιοθήκη

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση: Αχαρνών 1, Αθήνα 10438
Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης