Η πρότυπη δομή «Ανθρώπων Γεύματα» της Equal Society, μετατράπηκε για έναν περίπου μήνα σε μια ιδιαίτερη γκαλερί, φιλοξενώντας μια επίκαιρη έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες».

Ο χώρος που σιτίζει και φροντίζει καθημερινά περισσότερα από 200 άτομα, αστέγους, πρόσφυγες, μετανάστες, έλληνες και ξένους έγινε ταυτόχρονα ένας πόλος πολιτισμού. Οι πόρτες στην οδό Αλικαρνασσού 49, έμειναν ανοιχτές για το κοινό, από τις 3 έως τις 19 Ιουλίου 2017.

Στα εγκαίνια της έκθεσης πλήθος κόσμου ήταν εκεί για να σταθεί δίπλα στις πανανθρώπινες αξίες της προφοράς προς τον συνάνθρωπο και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο δημοσιογράφος κ. Θωμάς Σίδερης, ο εκπαιδευτικός κ. Πάνος Μήλιος και ο πρόεδρος της Equal Society κ. Σπύρος Φρεμεντίτης ένωσαν τις φωνές τους επάνω στο προσφυγικό ζήτημα, ένα θέμα επίκαιρο, εύθραυστο και συγκινητικό.

Η έκθεση φωτογραφίας «Η προσφυγιά και η μετανάστευση μέσα στους αιώνες» συνδιοργανώθηκε από την Equal Society και το «Αρχιπέλαγος» και ανέδειξε όλη αυτήν την διαδρομή των αιώνων επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει κάθε κοινωνικά υπεύθυνο άνθρωπο επάνω στην σημασία και την ουσία του προσφυγικού προβλήματος.

Όλη η έκθεση υπήρξε ένα γεγονός που σε φέρνει στη θέση του άλλου, με το φακό να μιλά αδιάψευστος καταγραφέας της σκληρής αλήθειας, με την αμεσότητα των συναισθημάτων της φωτογραφικής εικόνας.

Ο παρών ιστότοπος κάνει χρήση cookies για την παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας περιήγησης